Toegangscontrole met de druppel

Sleutelbeheer werd meer en meer een probleem in de Burghwall. Twee grote bossen met sleutels zijn vergaard over de afgelopen decennia. Dat betekende dat het overzicht van de uitgegeven sleutels kwijt was. Daarnaast moest men beschikken over een hele bos met sleutels om toegang te krijgen tot de zalen.

Dat was de aanleiding voor het PCI bestuur om over te gaan naar een ander systeem. Dit weekeinde is er een systeem van elektronisch deurbeslag geïnstalleerd. De daartoe aangewezen gebruikers krijgen een druppel die hun toegang geeft tot de aan hen toegewezen ruimten.

Deurbeslag5834_0

Het gebruik van de druppel werkt iets anders. Deze druppel is voorzien van een computerchip. In combinatie met het slot weet het slot wordt de deur ontgrendeld. De gegevens van het gebruik worden opgeslagen, dus in geval van misbruik kan relatief eenvoudig achterhaald wie allemaal de deur hebben geopend.

De werkwijze is eenvoudig: U houdt de druppel rustig vlak voor het zwarte vak. De LED licht groen op en u heeft toegang. Voor sommige deuren is het nodig dat de deur in een “vrije stand” wordt gezet. Denk bijvoorbeeld aan de voordeur. De druppel moet dan kort achter elkaar 2x worden aangeboden. Het slot ontgrendelt dan. De deur werkt net als een gewone klink.

Als de deur in de “vrije stand” staat, dan moet deze bij vertrek weer worden geblokkeerd. De druppel wordt dan weer kort na elkaar 2x tegen het zwarte gedeelte aangehouden en u hoort dan het slot vergrendelen en een accoustisch signaal.